В Україні зріс попит на обмін посвідчення водія онлайн

посвідчення

У Міністерстві внутрішніх справ констатували, що електронний сервіс в Україні стає все більш популярним. Найбільшим попитом серед кермувальників користується послуга онлайн обміну посвідчення водія.

Як повідомляє пресслужба відомства, за перші 10 місяців 2022 року було видано 502 527 посвідчень водія у зв’язку з обміном, чи втратою або викраденням, а за аналогічний період 2023 року – на 163 тисячі більше.

В МВС нагадали, що з травня цього року обмін посвідчення водія став доступний у застосунку "Дія".

Спочатку громадяни мали можливість забирати готовий документ у сервісному центрі МВС, а з 15 листопада у "Дії" запустили можливість замовляти посвідчення у будь-яке зручне відділення Укрпошти чи кур’єром на території України.

Також минулого місяця в Електронному кабінеті водія було запущено міжнародну доставку посвідчення водія в Польщу. Цією послугою вже скористалися 1100 людей.

А з 20 листопада розширено перелік країн для міжнародного відправлення. Громадяни, які перебувають у Чехії, Німеччині та Італії, мають можливість онлайн замовити обмін документа у зв’язку з втратою, пошкодженням чи зміною персональних даних, або коли закінчився термін дії.

Автор: Юлiя Недашківська




  • О нас

    На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости недвижимости.