Столична поліція охорони за 1 мільйон замовила крісла по вдвічі завищеній ціні (фото)

Управління поліції охорони з фізичної безпеки в м. Києві 6 березня за результатами тендеру замовило ТОВ «ТБС-XXI» постачання меблів для конференц-залу на 1,03 млн₴ Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До липня у Київ повинні поставити 95 крісел «Браво» по 9 518 грн, два столи президії по 51 668 грн і трибуну за 22 475 грн (тут і далі ціни вказано із ПДВ). За технічною специфікацією, спинка крісел має бути обтягнута з двох сторін спеціалізованою меблевою тканиною з підвищеними експлуатаційними характеристиками, яка має стійкість до горіння, типу мікрофібра зі 100% поліестеру щільністю не менше 190 г/кв. м. Підлокітник повинен бути прямий із дерева твердих порід. Крім того, на спинці має бути пюпітр, тобто столик.

Фірма надала дилерський договір із харківським ТОВ «Меблева фабрика «Прем’єра». На сайті цієї фабрики такі крісла в базовій комплектації без додаткових опцій щодо тканини з підвищеною стійкістю до горіння та пюпітрів пропонуються по 3 201 грн без доставки.

«Нашим грошам» повідомили на цій фабриці, що крісло «Браво» із тканиною підвищеної стійкості до горіння Triplex і прямим підлокітником коштує 4 485₴ Пюпітр як додаткова опція пропонується за 830₴ Доставка із Харкова до Києва обійдеться у 20 тис грн за всю партію, тобто 211 грн за кожне крісло.

Таким чином, загальна ціна крісла «Браво» складає 5 526 грн, що на 42% дешевше від нинішнього договору. Отже, імовірна сума переплати складає 379 тис₴

Фірма отримала замовлення без конкуренції, бо на відкриті торги більше ніхто не прийшов.

Для участі в них треба було надати кольорову схему з розмірами актової зали і розміщенням меблів. Для цього учасник мав оглянути об’єкт замовника і на підтвердження цього надати в тендерній пропозиції акт обстеження об’єкта, підписаний уповноваженими особами учасника та замовника. Крім того, учасник торгів повинен був надати три 3D-моделі заданого об’єкту.

ФОП Амельченко Ольга Василівна вимагала від замовника усунути таку дискримінаційну вимогу. Той відповів, що вимога про надання кольорової схеми з розмірами актової зали, розміщенням меблів і трьох 3D-візуалізацій інтер’єру – це встановлена ним одна з технічних умов, що визначає характеристики поставки товару. На його думку, зазначена технічна умова не суперечить законодавству, є правомірною та ніяким чином не обмежує коло учасників, адже всі учасники мають можливість здійснити огляд об’єкту замовника, виготовити такі візуалізації на основі зроблених вимірів та поданих у складі технічних характеристик.

Аналогічні вимоги щодо надання актів огляду об’єкту до проведення аукціонів оскаржувалися в АМКУ по інших тендерах, і колегія наказувала замовникам змінити тендерну документацію.

Крім того, по справі №903/432/21 суд вирішив, що огляд об’єкту учасником із замовником до аукціону порушує норми чинного законодавства у сфері публічних закупівель, адже замовник і учасник (без ідентифікації особи) має право на електронне спілкування лише на веб-порталі «Прозорро», а не під час особистої зустрічі, зі складанням паперового акту огляду, що надає можливість уповноваженій особі замовника зловживати правом, а саме, за власним бажанням ставити чи відмовитись проставляти письмову відмітку на актах учасників.

Управління поліції охорони з фізичної безпеки в м. Києві очолює Бондаренко Віталій, уповноваженою особою є Володимир Онищенко.

Фірмою «ТБС-XXI» із Петропавлівської Борщагівки зі статутним капіталом 1 тис грн керує і володіє киянин Станіслав Кляус. Він також володіє ТОВ «Теплоелектромонтаж» разом із Владиславом Чалапком.

Раніше Кляус очолював ДочП «ТБС». Ця компанія фігурувала у скандалі, коли Мінюст викрив рейдерську схему «віджиму» 52 столичних квартир. Тоді Андрія Мамалигу, який був помічником та адвокатом нардепа від Радикальної партії Андрія Мосійчука, підозрювали у причетності саме до рейдерської оборудки, яку провернуло ДочП «ТБС». Станіслав Кляус також був керівником газети, власником якої був Дмитро Голубов, нардеп з Одещини.

Із 2016 року фірма натендерила 64,99 млн грн, найбільше – в освітян Подільського району.




  • О нас

    На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости недвижимости.