"Закінчилися гроші і закінчується час": Білий дім закликав Конгрес терміново затвердити допомогу для України

байден

Білий дім закликає конгрес виділити додаткові кошти на допомогу Україні до кінця поточного року.

Відповідного листа директорка Управління Білого дому з питань бюджету Шаланда Янг направила до Конгресу США у понеділок вранці, повідомляє Голос Америки.

У листі вона попередила спікера Палати представників Майка Джонсона та інших конгресменів, що у США закінчуються кошти для допомоги України, а її припинення підвищить вірогідність перемоги РФ у війні.

"Хочу уточнити: без дій Конгресу до кінця року у нас закінчаться кошти для закупівлі нової зброї та обладнання для України, а також для надання обладнання із запасів збройних сил США. У нас немає чарівного джерела фінансування для вирішення цього завдання. У нас закінчуються гроші і майже закінчується час", – наголошується у листі представниці Білого дому.

"У нас закінчилися гроші, щоб підтримати Україну в цій боротьбі. Це не проблема наступного року", – додала вона.

Білий дім у листі детально розписав, як США використали близько $111 млрд, які були виділені на допомогу Україні раніше, пише видання The Hill.

Зокрема, Пентагон використав 97% із $62,3 мільярда, які він отримав станом на середину листопада, а Державний департамент використав усі отримані ним $4,7 мільярда, які включали кошти на гуманітарну допомогу та допомогу у сфері економіки та цивільної безпеки.

Читайте також: Зеленський закликав союзників надати Україні кредити та ліцензії на виробництво зброї

Як повідомлялося, 20 жовтня адміністрація президента США Джо Байдена ініціювала новий спільний пакет допомоги для України та Ізраїлю загальним обсягом $106 мільярдів. Із загальної суми близько $61,4 мільярда пропонувалося виділити на допомогу Україні, в тому числі $46,1 млрд – на оборону. Однак цей законопроєкт досі не ухвалили, а під час розгляду ініціативи у Конгресі обсяги фінансування можуть змінити.

Автор: Михайло Орлюк




  • О нас

    На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости недвижимости.