США посилюють тиск, щоб використати заморожені кошти РФ для допомоги Україні

сша

США все більше наполягають на необхідності використання заморожених російських активів для передачі Києву.

Про пише Washington Post з посиланням на обізнані джерела, передає Інтерфакс-Україна.

"Високопосадовці США активізували свої зусилля, щоб спонукати західні уряди використати сотні мільярдів доларів заморожених резервів російського Центробанку для допомоги Україні", – заявили джерела.

"США стали набагато більш відкритими не тільки для захоплення, а й для використання російських резервів", – сказав один із співрозмовників газети.

Як зазначає Washington Post, посилення прагнення використовувати активи РФ для України відбувається на тлі виникнення "внутрішньополітичних перешкод", що заважають направити гроші платників податків на військові потреби.

При цьому навіть "найагресивніші та оптимістичніші прихильники перерозподілу банківських активів вважають, що знадобляться місяці – якщо не понад рік – для того, щоб гроші дійшли до Києва", пише видання.

Деякі офіційні особи США вважають, що російські гроші можуть бути використані не для надання військової допомоги Україні, а для відновлення країни.

Автор: Юлiя Недашківська




  • О нас

    На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости недвижимости.