90% коштів на безпекову допомогу Україні витратили у США,

блінкен

Більшість коштів, які виділяли на безпекову допомогу для України, витрачалося у самих Сполучених Штатах.

Про це державний секретар США Ентоні Блінкен заявив під час підсумкової пресконференції, передає Голос Америки.

"90% допомоги у сфері безпеки, яку ми надали Україні, було витрачено тут, у Сполучених Штатах, на користь американського бізнесу, місцевих громад, зміцнення оборонно-промислової бази нашої країни", – наголосив Блінкен.

Він додав, що якщо Конгрес все ж таки ухвалить додаткову допомогу Україні, то виграють від цього "наші співгромадяни, наші підприємства, наші працівники, наші союзники та партнери, а також люди в усьому світі, які сподіваються, що Сполучені Штати будуть лідером".

Якщо ж голосування про допомогу "зазнає невдачі", то виграють Москва, Тегеран, Пекін, зазначив Блінкен.

Держсекретар зацитував "вихваляння" президента Росії Володимира Путіна про те, що у Заходу "немає майбутнього", та додав, що Путін сподівається на виправдання його стратегії "перечекати Захід", посилаючи "хвилю за хвилею молодих росіян у м’ясорубку власного виробництва".

Читайте також: Північна Корея передала Росії більше тисячі контейнерів із боєприпасами, – американські дані

Як повідомлялося, Конгрес США не зміг ухвалити до новорічних канікул закон, який передбачає виділення коштів для України. До розгляду цього питання можуть повернутися у січні.

Нагадаймо, Адміністрація президента США Джо Байдена ініціювала новий спільний пакет допомоги для України та Ізраїлю загальним обсягом $106 мільярдів. Із загальної суми близько $61,4 мільярда пропонувалося виділити на допомогу Україні, в тому числі $46,1 млрд – на оборону. Однак цей законопроєкт досі не ухвалили, а під час розгляду ініціативи у Конгресі обсяги фінансування можуть змінити.

Автор: Михайло Орлюк




  • О нас

    На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости недвижимости.