В окупованому Севастополі група української розвідки підірвала електропідстанцію – ЗМІ

«Працювала група на місці. Електропідстанцію виведено з ладу»

В окупованому Севастополі група української розвідки підірвала електропідстанцію, повідомляє «Українська правда» з посиланням на джерело у відомстві.

«Працювала група на місці. Електропідстанцію виведено з ладу», – зазначив співрозмовник видання.

Місцеві телеграм-канали раніше повідомили, що вночі без світла залишилася частина Гагарінського району. Тим часом, як стверджується, перед відключенням у районі вулиці Вакуленчука було чути звуки, схожі на вибухи.

Підконтрольний Росії голова Севастополя Михайло Развожаєв стверджує, що відключення світла пов’язане з технологічним порушенням на районній підстанції.

Радіо Свобода не може підтвердити інформацію сторін.

Із серпня 2022 року у Криму майже щодня чути звуки вибухів. Російська влада пояснює це стріляниною по «українських безпілотниках», «роботою ППО» чи навчаннями військових РФ.

В інтерв’ю Радіо Свобода в серпні 2023 року очільник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони Кирило Буданов заявив про здатність українських сил досягти будь-якої точки окупованого Криму для ураження противника. За його словами, для деокупації Криму є багато різних варіантів, але «без військових, бойових дій це неможливо».

На півострові діє підвищений («жовтий») рівень терористичної небезпеки. Аеропорт Сімферополя закритий.

Форум




  • О нас

    На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости недвижимости.