Польські фермери блокують п’ять пунктів на кордоні з Україною. У чергах чекають 1250 вантажівок

кордон,румунія

Наразі в Україні заблоковано п’ять пунктів перетину кордону між Україною та Польщею. У чергах очікують близько 1250 вантажівок.

Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко, передає Укрінформ

"Фактично на п’яти напрямках на території Польщі блокується рух саме для вантажних транспортних засобів", – повідомив він.

Спікер уточнив, що вчора до 10:00 польські фермери блокували лише два напрямки – "Ягодин" і "Рава-Руська", потім поновили блокування пункту пропуску "Шегині", а також стали блокувати "Устилуг" та "Угринів".

На всіх цих п’яти напрямках в чергах перебуває близько 1250 вантажних транспортних засобів, додав Демченко.

За його словами, найбільші черги з вантажівок, які перебувають на території Польщі і очікують можливості перетину кордону в бік України, спостерігаються біля пунктів пропуску "Ягодин" і "Рава-Руська".

"За годину можуть пропускати по кожному з напрямків одну, дві, три автівки як в бік Польщі, так і на виїзд з Польщі. Все залежить від організаторів і учасників протесту, їхнього бажання пропустити автомобілі через умовні місця, де вони блокують рух", – підкреслив він.

Водночас не блокується рух для інших категорій транспорту – легкові автівки та пасажирські автобуси можуть вільно перетинати кордон в обох напрямках.

При цьому кращою є ситуація по напрямку пунктів пропуску "Устилуг" і "Угринів", де практично відсутні черги.

Нагадаймо, 9 лютого польські фермери вранці розпочали блокаду пункту пропуску на кордоні з Україною – "Медика – Шегині". Пізніше протести поширилися ще на два пункти пропуску.

До того повідомлялося, що в межах протестів польські фермери планують заблокувати рух у п’яти пунктах пропуску на кордоні з Україною: три – 9 лютого, ще два – 12 лютого.

Детальніше про сиуацію на польському кордоні читайте у нашому матеріалі: Чому поляки блокують вантажівки та висипають українське зерно на дорогу

Автор: Юлiя Недашківська




  • О нас

    На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости недвижимости.