Уже нижче за 30 гривень за літр: Мережі АЗС продовжують знижувати ціни на автогаз

автогаз

Упродовж вихідних 16-17 грудня середня роздрібна вартість газу в країні зменшилася на 43 копійки, до 32,37 грн/л.

Про це повідомляє галузеве видання еnkorr із посиланням на дані цінового моніторингу ринку "Консалтингової групи "А-95".

При цьому у деяких мережах ціна на продукт опустилася нижче за 30 грн/л. Зокрема на "Авантаж 7" він коштує 29,45 грн/л, на RLS – 29,6 грн/л і на станціях "Катрал" – 29,77 грн/л.

Найбільше за вихідні здешевшав автогаз у мережі Motto – на 1,51 грн, до 30,98 грн/л, найменше – на станціях "Aвіас" – на 5 копійок, до 34,37 грн/л.

За цей період великі національні мережі знизили ціни на газ на 40 копійок, до 32,44 грн/л. Газ на АЗК ОККО і WOG здешевшав на 50 і 53 копійки, до 32,99 грн/л і 32,98 грн/л відповідно.

У мережі Аmic ціна на цей вид пального зменшилася на 94 копійки, до 32,82 грн/л. "Укрнафта" ціника на АЗС не переглядала: газ у мережі коштує 31 грн/л, що нижче від середнього показника по країні.

На АЗК "БРСМ-Нафта" газ здешевшав на 72 копійки, до 30,48 грн/л. У мережах VostokGaz, UPG, "Катрал" і Luxwen вартість цього виду пального зменшилась на 1 грн і становить 29,77-30,99 грн/л.

Більшість операторів вважають, що середня ціна на газ у країні на кінець грудня знизиться до 29-30 грн/л. Вони пояснюють це тим, що основна частка ресурсу на АЗК – це зарубіжний газ, який, наприклад у Києві, коштує 25-26 грн/л. Водночас газ внутрішнього виробництва в столиці коштує 20 грн/л, але його частка на ринку значно нижча за частку імпортного.

"Зараз надходить газ, який було законтрактовано у листопаді-на початку грудня. Його вартість на кордоні в середньому становить 42 тис. грн/тонна, це без доставки по країні, злиття тощо. Нові, більш дешеві партії імпортного ресурсу, потраплять на ринок не раніше, ніж у січні", – зазначили в одній із паливних компаній.

В операторів, які вже реалізують газ внутрішнього виробництва, прогнози більш оптимістичні. З їхніх слів, ціна на нього може зменшитися до 25 грн/л.

Автор: Юлiя Недашківська




  • О нас

    На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости недвижимости.