Видатки російського бюджету на переобрання Путіна зросли вдвічі

путін

Російська влада різко збільшила витрати на президентські вибори, заплановані на березень 2024 року, які дозволять Путіну переобратися на новий шестирічний строк.

На фінансування виборів виділять 33,2 мільярда рублів, хоча попередні вибори Путіна у 2018 році обійшлися російському бюджету вдвічі дешевше – на них виділяли 17,7 млрд рублів, а фактично витратили лише 14,3 млрд рублів, пише видання The Moscow Times.

Цього разу основну частину бюджетного фінансування – 32,84 млрд рублів – російський центрвиборчком витратить на оплату роботи виборчих комісій. Ще 170 млн рублів спрямують держорганам, відповідальним за облік та реєстрацію виборців. Власні витрати виборчкому обійдуться у 217,1 млн рублів.

У підсумку на президентські вибори, які вперше пройдуть у режимі триденного електронного голосування, російська влада витратить майже вдвічі більше, ніж на "розвиток масштабних наукових та науково-технологічних проектів" (18,9 млрд рублів); втричі більше, ніж на федеральний проект розвитку дитячої охорони здоров’я (10,1 млрд рублів), в 6 разів більше, ніж на розробку штучного інтелекту (5,2 млрд рублів) і в 28 разів більше, ніж на забезпечення медицини кваліфікованими кадрами (1,2 млрд рублів).

Читайте також: Російська влада посилить держрегулювання цін на продукти перед виборами Путіна

Бюджет виборів буде зіставний з річним бюджетом великого російського міста: 36,1 млрд. рублів у Волгограда, 36,7 млрд рублів у Воронежа, 30,9 млрд рублів у Саратова.

Путін править Росією найдовше з часів Йосипа Сталіна, він оголосив про висунення своєї кандидатури на новий термін 8 грудня — наступного дня після того, як Рада Федерації призначила дату виборів (17 березня 2024 року).

За даними російських ЗМІ, Кремль вимагає від губернаторів забезпечити на виборах Путіна явку понад 70% і рекордний відсоток голосів за чинного диктатора. У 2018 році російський центрвиборчкому звітував, що за Путіна нібито віддали голоси 76,69% виборців.

Автор: Михайло Орлюк




  • О нас

    На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости недвижимости.