Ще дві громади Хмельниччини приєдналися до ПЦУ

На Хмельниччині до Православної Церкви України перейшли релігійні громади сіл Зіньків та Боришківці, які раніше підпорядковувалися УПЦ МП.

Про це повідомила Хмельницька єпархія Православної Церкви України, передає Укрінформ.

«Православна церква України на Хмельниччині поповнилась ще двома парафіями. 3 травня 2023 року в Єпархіальному управлінні Хмельницької єпархії єпископ Павло прийняв уповноважених громадами парафіян храму Вознесіння Господнього села Зіньків Хмельницького району та храму Ікони Божої Всіх Скорботних Радість села Боришківці Кам’янець-Подільського району», – йдеться у повідомленні.

Під час загальних зборів, які відбулися нещодавно, релігійні громади ухвалили рішення про вихід з підпорядкування Московському Патріархату та приєднання до Православної Церкви України.

На прохання вірян керуючий Хмельницькою єпархією єпископ Павло офіційно прийняв парафії до складу ПЦУ та засвідчив це відповідними документами.

«Аргумент»




  • О нас

    На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости недвижимости.