Британія заблокувала угоду Microsoft про придбання видавця відеоігор Warcraft та Call of Duty за $69 мільярдів

microsoft

Британське Управління захисту конкуренції та ринків (Competition and Markets Authority, CMA) заблокувало придбання американського видавця відеоігор Activision Blizzard корпорацією Microsoft за $68,7 млрд.

Як повідомив британський регулятор, CMA побоюється, що угода "змінить майбутнє" ринку хмарного геймінгу, призведе до уповільнення інновацій і звуження вибору для британських геймерів, передає Інтерфакс-Україна.

Хмарний геймінг дозволяє гравцям запускати ігри з віддалених комп’ютерів і "транслювати" їх на свої аналогічно потоковому відео.

"Microsoft займає впевнені позиції на ринку сервісів хмарного геймінгу і, згідно з тими ланими, які були в розпорядженні CMA, вважала б комерційно вигідним зробити ігри Activision доступними виключно через свій хмарний геймінг", – пояснив британський регулятор.

За даними CNBC, Microsoft планує оскаржити рішення британської влади.

Як повідомлялося, Microsoft оголосила про намір придбати Activision Blizzard у січні 2022 року. CMA детально розглядало угоду, яка б могла стати однією з найбільших в ігровій індустрії, з вересня 2022 року. Для її проведення також потрібно було схвалення з боку антимонопольних регуляторів США та ЄС.

Activision Blizzard та її студії відомі розробкою серій ігор Call of Duty, Warcraft, Diablo, Candy Crush та Overwatch. У ці ігри грають близько 400 млн людей у ​​190 країнах. Після завершення угоди Microsoft стане третьою за розміром виторгу компанією в ігровому секторі після китайської Tencent та японської Sony.




  • О нас

    На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости недвижимости.