«Взяли у полон 37 військових ЗС РФ» – у РДК, легіоні «Свобода Росії» та «Сиббаті» розповіли про свої нещодавні бойові операції

Представник Легіону «Свобода Росії» Олексій Барановський (ліворуч), боєць «Сиббату» «Холод» (по центру) та командир РДК Денис Нікітін (праворуч) під час пресконференції, 21 березня 2024 року

«Російський добровольчий корпус» (РДК), легіон «Свобода Росії» і «Сиббат» понад тиждень вели бойові дії на території Бєлгородської та Курської областей Росії, аби зірвати можливий наступ окупаційних сил на Україну з того напрямку.

Як заявили на пресконференції представники цих добровольчих військових підрозділів із громадян РФ, що воюють «за Україну і проти путінського режиму»:

«Не таємниця, що ЗС РФ намагаються приурочити якійсь свої напади чи досягнення до певних дат, наприклад, 9 травня чи дня народження Путін».

Нині ж такий напад загарбники мали здійснити на честь інавгурації російського президента. Та натомість отримали відсіч від проукраїнських сил.

«Вони (російські командувачі військ – ред.) змушені були, по-перше, перекидати значні сили, зокрема з Харківського і Куп’янського напрямків, щоб утримати «свої» Бєлгородську й Курську області. Поки що «свої».

Незворотні втрати ЗС РФ – 651 військовий, санітарні втрати — 908 (тобто поранено чи травмовано військових ЗС РФ – ред.), ще 37 – взято у полон», – запевнив на брифінгу представник легіону «Свобода Росії» Олексій Барановський.

Загалом, за його словами, громадяни РФ, які захищають територіальну цілісність України, «знищили 121 одиницю техніки противника, а ще 50 — вивели із ладу».

При цьому, представники РДК, легіону «Свобода Росії» та «Сиббату» кажут – їхня «спеціальна визвольна операція Росії від Путіна» триває.

Нинішнє ж їхнє завдання полягає не в утриманні під контролем певних населених пунктів у РФ, а насамперед у веденні партизанської роботи, а також бажанні «відкинути ворога якомога далі від українських кордонів».

Своєю чергою, присутній на пресконференції командир РДК Денис Нікітін повідомив, що частина із 37 російських військових, взяти у полон на території Бєлгородської та Курської областей РФ, вже висловила бажання перейти на бік України.

Інші будуть передані «до обмінного фонду».

19 березня на кордоні України з російською Бєлгородською областю відновилися бої – про це повідомляли як російські провоєнні телеграм-канали, так і «Російський добровольчий корпус» (РДК), що воює на боці України, й інші добровольчі формування, що складаються переважно з росіян.

За минулий тиждень у Бєлгородській області РФ, за даними влади, внаслідок обстрілів і боїв загинули 16 людей, а близько 100 – поранені.

Після початку російського широкомасштабного вторгнення в Україну Бєлгородська область РФ зазнавала обстрілів, а в травні-червні 2023 року на її територію на деякий час проникли загони РДК. Нові спроби прориву кордону розпочалися на початку минулого тижня. У Головному управлінні розвідки України заявляють, що РДК та споріднені формування (легіон «Свобода Росії», «Сибірський батальйон») діють самостійно, але українські військові надають їм підтримку.

Президент Росії Володимир Путін за останні дні двічі закликав розправитись із бійцями цих формувань, назвавши їх зрадниками.

Форум




  • О нас

    На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости недвижимости.