У Кличка без тендеру вирішили, що метро до «Деміївської» ремонтуватиме Шкіль

Комунальне підприємство «Київський метрополітен» 12 грудня уклало угоду вартістю 21,16 млн грн з ТОВ «Група компаній «Автострада» на проектування та підготовчі роботи по ремонту тунелю між станціями « Деміївська » і «Либідська» Про це повідомляється в системі «Прозорро».

Угоду уклали без проведення відкритих торгів всього через чотири дні після підтоплення тунелів між станціями.

На виділені кошти «Автострада» має розробити проектну документацію ремонту ділянки, над якою розміщується дорога і ринок «Деміївський». А також провести тимчасове підсилення конструкцій оправи тунелю по 1 колії зі встановленням рамних чи арочних конструкцій, і облаштувати будівельний майданчик на поверхні.

Роботи мають бути виконані впродовж трьох місяців, тобто до середини березня.

Цей контракт остаточно свідчить про перерозподіл ринку інфраструктурного будівництва в Києві.

Компанія «Автострада» Максима Шкіля була і залишається одним з найбільших підрядників колишнього «Укравтодору», який нині став Державним агентством відновлення з вертикалі Міністерства інфраструктури Олександра Кубракова.

В столиці «Автострада» не мала крупних підрядів до середини 2023 року. Тоді компанія зайшла в добудову Подільського мостового переходу між Троєщиною і Подолом у якості субпідрядника фірми «Еко-буд-трейд». За даними «Економічної правди», «Еко-буд-трейд» «фактично належить “смотрящему” столиці Денису Комарницькому».

Проектування і підготовчі роботи по ремонту метро до «Деміївської» свідчить, що «Автострада» отримає і великий контракт на сам ремонт.

Будівництво гілки метро від Либідської на Куренівку за часів Віктора Януковича проводила компанія «Київметробуд». Але в останні роки компанія зазнала рейдерського захоплення, звільнила частину співробітників, і мерія Києва розірвала з нею контракт на будівництво метро на «Виноградар» через зрив термінів.




  • О нас

    На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости недвижимости.