Чеський залізничний оператор RegioJet очікує на укладення договору з "Укрзалізницею"

regiojet

Чеська компанія RegioJet прийняла всі істотні умови " Укрзалізниці " й готова до запуску поїздів маршрутом Прага-Чоп-Прага.

"Компанія RegioJet повністю готова до початку курсування поїздів маршрутом Прага-Чоп-Прага. Зараз ми очікуємо укладання договору з боку "Укрзалізниці". Усі істотні умови прийняті", – повідомили в пресслужбі RegioJet, передає Інтерфакс-Україна.

Раніше голова правління "Укрзалізниці" Євген Лященко висловив сподівання, що потяг Прага-Чоп-Прага спільно з чеською компанією RegioJet вдасться запустити до кінця цього року. Він також повідомив, що в переговорах із компанією виникли складнощі. Зокрема, за словами Лященка, чеська компанія хоче дещо кращі комерційні умови.

Лященко також уточнив, що дедлайн завершення переговорів із компанією – до кінця року.

Як повідомлялося, раніше "Укрзалізниця" анонсувала запуск потягу з Чопа до Праги у партнерстві з RegioJet із середини листопада.

Власник RegioJet Радім Янчура розповідав, що рейс Чоп-Прага матиме три вагони на 140 місць, з них 80 місць у спальних вагонах, 60 – у вагонах з місцями для сидіння.

За його словами, ціна квитка мала б становити близько 25 євро. У його вартість входитиме безкоштовна вода, кава, доступ до Wi-Fi. Час у дорозі становитиме 13 годин 30 хвилин, включаючи паспортний контроль на словацькому кордоні.

Вагони з Чопа прямуватимуть у складі потягу Прага-Кошице, що складається з 18 вагонів. Пасажири будуть забезпечені сніданком та вечерею.

Янчура уточнював, що RegioJet отримуватиме доходи від перевезень, але вноситиме для "Укразалізниці" плату за доступ до інфраструктури.

У листопаді повідомлялося, що RegioJet розглядає можливість запуску потягу Київ-Берлін, але головною умовою залишається необхідність реконструкції терміналу на станції Мостиська ІІ.

Автор: Галина Ялівець




  • О нас

    На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости недвижимости.