Вибухи у Києві та Одесі. Кличко заявив про наймасованішу атаку від початку війни

Наслідки атаки в Києві

Пошкоджений будинок у Києві

В ніч проти понеділка, 8 травня, російські сили завдали масованого удару по Києву та Одещині. У столиці кілька людей травмовані. На Одещині відомо про трьох поранених та одного загиблого.

Тривога у Києві пролунала о 23:30. Вже за 40 хвилин у міській військовій адміністрації (КМВА) повідомили, що працює ППО.

За даними військових, в повітряному просторі Києва знищили 35 БпЛА Shahed-136/131, які атакували з північного напрямку — аеродрому Сеща у Брянській області. "Засобами протиповітряної оборони повітряного командування "Центр" повітряних Сил у взаємодії зі складовими сил оборони України знищено всі 35 Shahed-136/131", — йдеться у зведенні ЗСУ.

Через падіння уламків у столиці пошкоджені будинки, дорожнє покриття, автівки, повідомили в КМВА. Травмовано п’ятеро людей, яким надали медичну допомогу. В якому стані перебувають люди — не уточнюється.

Міський голова Києва Віталій Кличко заявив, що "це була наймасованіша атака" (безпілотниками "Шахед") на столицю з початку повномасштабної війни.

Він зауважив, що завдяки роботі ППО від рук росіян ніхто не загинув.

У пресслужбі КМВА зазначили, що у Святошинському районі, ймовірно, через падіння уламків пошкоджено сім автівок, ще один автомобіль згорів, є падіння уламків на житловий будинок, пошкоджені вікна, фасади, проїжджа частина.

У Солом’янському районі, за даними влади, також пошкоджено резервуар дизельного пального (без загоряння), на стоянці там ще пошкоджені 15 вантажних і п’ять легкових автомобілів.

"Також, ймовірно, через уламки, було пошкоджено газову трубу високого тиску з подальшим горінням газового факела, газ перекрито, пожежу ліквідовано".

Інформація про руйнування і постраждалих ще уточнюється.

По Одещині вдарили ракетами Х-22

Близько опівночі російські сили атакували Одещину. Ракети типу Х-22 влучили у підприємство та рекреаційну зону. За попередньою інформацією, загиблих і травмованих немає, повідомили в командуванні "Південь".

Результати влучань на Одещині

"Ракети типу Х-22 спрямували по складу одного з продовольчих підприємств і по рекреаційній зоні на чорноморському узбережжі", — зазначили у командуванні.

За даними ОВА, Одещину атакували близько опівночі із бомбардувальників дальньої авіації Ту-22м3. Загалом було вісім пусків з району мису Тарханкут в окупованому Криму. Частина ракет не досягла цілей.

Результати влучань на Одещині

"На ділянках, куди влучили ракети, спалахнули пожежі. На складському приміщенні це понад 10 тисяч квадратних метрів. У рекреаційній зоні 120 та 40 квадратних метрів. Це дуже потужні пожежі. Станом на зараз вони ліквідовані", — розповіла у телемарафоні керівниця пресцентру сил оборони Півдня Наталія Гуменюк.

Наразі відомо про трьох поранених та одного загиблого.

Рятувальники знайшли під завалами тіло охоронця складу, якого вважали безвісти зниклим.

"Одещина. Охоронець складу, де було влучання ворожої ракети, загинув. Його тіло знайшли під руїнами...", — повідомив речник оперативного штабу Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук.

За даними ДСНС, понад 90 рятувальників боролись з наслідками нічного ракетного удару.

"Цього разу росіяни воювали з продовольчим підприємством", — зазначили раніше в Одеській РВА.

Тривають оперативно-рятувальні роботи.




  • О нас

    На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости недвижимости.