День пам’яті про Чорнобильську катастрофу

День пам’яті про Чорнобильську катастрофу

Сьогодні, 26 квітня, відзначають 37-і роковини аварії на Чорнобильській атомній електростанції

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина"

Саме 37 років тому, 26 квітня 1986 року, сталася найбільш масштабна техногенна катастрофа в історії людства — вибух ядерного реактора на Чорнобильській атомній електростанції.

Наслідки аварії виявились жахливими: тисячі людей загинули, а мільйони отримали великі дози опромінення.

Велика територія, що оточує Чорнобильську АЕС, була визнана зоною відчуження і залишиться непридатною для проживання ще протягом сотень років.

Фатальна помилка призвела до потужного вибуху на четверному енергоблоці Чорнобильської АЕС, внаслідок якого реактор було зруйновано за лічені секунди. Радіоактивна зона реактора миттєво перетворилася на смертельну суміш із розплавленого металу, піску, бетону та фрагментів палива, яка розтеклася у підреакторних приміщеннях.

Після аварії на Чорнобильській АЕС, багато населення колишнього СРСР та інших країн світу намагалося приховати інформацію про те, що вибух стався під час проведення проектних випробувань однієї з систем забезпечення безпеки.

Процес випробування розпочався вночі 26 квітня о 1 годині 23 хвилини 04 секунди. Під час цих випробувань чотири головні циркуляційні насоси почали працювати за рахунок залишкової енергії обертання турбогенератора. Це призвело до зменшення витрати води та збільшення вмісту пари. Через 39 секунд почалося стрімке зростання потужності, після чого настали вибухи. Реактор був зруйнований, а в атмосферу почали виходити величезні обсяги радіоактивних речовин.

Нагадаймо, що у Чорнобильській зоні ретельно готуються до настання пожежонебезпечного періоду.




  • О нас

    На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости недвижимости.