"Бойкот" Руслани на "Євробаченні-2023": організатори прокоментували скандал

Читать на русском

% 1126quot ;Бойкот" Руслани на "Євробаченні-2023": організатори прокоментували скандал

У "Суспільному" повідомили, що Руслану було включено до програми конкурсу. Проте продюсер співачки Олександр Ксенофонтов стверджує, що Руслана не отримувала запрошення.

Скандал навколо участі української співачки Руслани Лижичко у "Євробаченні" отримав нові подробиці. Інформацію про так званий "бойкот" прокоментувало "Суспільне Мовлення".

Зазначається, що право на проведення пісенного конкурсу у 2023 році передали BBC, адже в Україні вирішили не проводити "Євробачення" з міркувань безпеки.

"BBC спільно з Європейською мовною спілкою організовують "Євробачення-2023" за консультації із "Суспільним Мовленням". За ініціативи "Суспільного Мовлення" переможницю "Євробачення-2004" Руслану було включено до програми конкурсу. Нам достеменно відомо, що співачка і її команда знають про ці плани, і більше того — вже провели необхідну підготовку", — йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що детальна інформація про залучення артистів до конкурсу є конфіденційною до того моменту, поки її не оприлюднить організатор. Втім, у "Суспільному" додали, що BBC, за їхньою інформацією, має намір включити Руслану до фіналу "Євробачення-2023".

"На сьогодні ми можемо лише наголосити, що Руслана виступатиме у низці форматів, які відбуватимуться до та під час проведення "Євробачення" в Ліверпулі, зокрема у фіналі конкурсу. Наскільки нам відомо, BBC має намір включити Руслану до фіналу "Євробачення-2023", – стверджують у "Суспільному"

У коментарях під дописом про Руслану та конкурс на сторінці "Суспільного" в Instagram з’явився продюсер співачки Олександр Ксенофонтов. Він зазначив, що Руслана не отримувала запрошення на гранд-фінал.

"Щодо звернення Руслани — це є її власною ініціативою, з якою я погодився, бо не вважаю себе в праві обмежувати будь-які її ініціативи. У всьому ми шукаємо можливості для компромісу і поважного ставлення один до одного", — зазначив Ксенофонтов.

Згодом продюсер Руслани також написав, що не може знати про плани організаторів "Євробачення". Проте він визнав, що присутність співачки на сцені фіналу не обговорювалася.

"Ми не підписували із Суспільним жодних паперів, NDA і т.п., тож теоретично я б міг оповісти, в якому форматі на сьогодні передбачена участь Руслани на великій сцені. Але етичні норми та розуміння формату шоу мені не дозволяє оприлюднювати цю інформацію. Поки точно можу сказати, що станом на сьогоднішній день ні присутність Руслани на сцені, ні виконання нею власної пісні, ні артистичний перфоменс не обговорювалися і не пропонувалися. Я не можу достеменно стверджувати, що їх не буде, бо не знаю всіх планів організаторів", — додав продюсер.




  • О нас

    На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости недвижимости.