На Вінниччині судитимуть "смотрящих" за областю, які тероризували регіон понад 10 років

Читать на русском

На Вінниччині судитимуть

На Вінниччині судитимуть "смотрящих" за областю, які тероризували регіон понад 10 років

У жовтні 2023 року на Вінниччині правоохоронці припинили діяльність злочинної організації під керівництвом так званого "смотрящего" за областю, який раніше був пов’язаний з кримінальними справами, включаючи вбивство. Поміж затриманих були також двоє: кримінальний авторитет під санкціями РНБО та керівник силового блоку ОЗГ, відомий як "смотрящий" за містом.

Тепер обвинувачувальний акт щодо них скеровано до суду. Про це повідомили у Нацполіції.

Зазначається, що протягом тривалого періоду злочинці вимагали гроші від мешканців міста за неіснуючі борги, погрожували фізичною розправою та руйнуванням майна за відмову слухати їхні вимоги.

Наприклад, слідчі Нацполіції задокументували випадок, коли бандити змусили місцевого підприємця виплатити 20 тисяч доларів та погрожували йому вбивством після того, як він продав земельну ділянку за значну суму. Вони вважали, що будь-які дії на території Вінницької області мають бути здійснені лише за їхньою згодою, за що потрібно платити.

Під час передачі першої частини суми в розмірі десять тисяч доларів всіх трьох зловмисників було затримано, а під час обшуків в їхніх місцях проживання було вилучено зброю, "боргові" розписки, мобільні телефони з доказами злочинів та значну суму готівки, одержану злочинним шляхом.

За результатами досудового розслідування фігурантам оголошено про підозру за вимагання, вчинене організованою групою, в умовах воєнного стану, з погрозою насильства над потерпілим, його близькими родичами, що завдало майнової шкоди у великих розмірах (ч. 4 ст. 189 Кримінального Кодексу України), із запобіжним заходом у вигляді тримання під вартою без визначення суми застави. Обвинувальний акт скеровано до суду.

Їм загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Тероризували регіон понад 10 років: на Вінниччині судитимуть  ekikdiqrqihtant

Тероризували регіон понад 10 років: на Вінниччині судитимуть




  • О нас

    На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости недвижимости.