СБУ затримала чоловіка, який допомагав окупантам викрадати українців під час боїв за Харків

Читать на русском Read in English

СБУ затримала чоловіка, який допомагав окупантам викрадати українців під час боїв за Харків

СБУ затримала чоловіка , який допомагав окупантам викрадати українців під час боїв за Харків

На Харківщині співробітники Служби безпеки України разом з Національною поліцією затримали 46-річного мешканця селища Козача Лопань, який у період окупації населеного пункту став помічником окупаційного голови селища.

Про це у четвер, 11 квітня, повідомили у пресслужбі СБУ.

Слідчі встановили, що затриманий допомагав росіянам викрадати жителів громади та грабувати їхні помешкання.

«Для цього фігурант наводив окупантів на помешкання українських патріотів та їхніх родичів. У першу чергу він здавав родини колишніх військовослужбовців та посадовців правоохоронних органів», – йдеться у повідомленні.

За даними СБУ, росіяни вдиралися до будинків людей та, погрожуючи розстрілом, вивозили їх до російської катівні, а помешкання – грабували. Більшу частину викраденого, особливо комп’ютерну та побутову техніку, окупанти відправляли до Росії.

Після деокупації регіону чоловік залишився у селищі, де намагався сховатися від правосуддя, майже не виходячи з приватного будинку.

Втім, СБУ затримала зрадника та оголосила йому про підозру у пособництві державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України). Наразі підозрюваний перебуває під вартою. Йому загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.




  • О нас

    На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости недвижимости.