У ДПСУ розповіли, що потрібно для перетину кордону для чоловіків-студентів

Читать на русском

У ДПСУ розповіли, що потрібно для перетину кордону для чоловіків-студентів

У ДПСУ розповіли , що потрібно для перетину кордону для чоловіків-студентів

За словами помічника голови Держприкордонслужби Андрія Демченка, перетинати кордон студенти можуть тільки з метою навчання або стажування. При цьому термін перебування за кордоном не повинен перевищувати один семестр.

В Україні ухвалили зміни до правил перетину державного кордону для деяких студентів. Про те, що потрібно знати під час перетину кордону студентам-чоловікам, розповів помічник голови Держприкордонслужби Андрій Демченко в інтерв’ю "Українському радіо" 3 квітня.

Хто зі студентів може виїжджати за кордон

За словами Демченка, щоб перетнути кордон під час дії воєнного стану студент чоловічої статі має відповідати трьом критеріям:

  • вік від 18 до 22 років;
  • здобуття ступеня вищої освіти бакалавра, магістра медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямування за денною формою навчання у ЗВО України державної або комунальної власності.
  • участь в освітній академічній мобільності.

Що потрібно, щоб виїхати за кордон студенту

Помічник глави ДПСУ зазначив, що для перетину кордону студентам будуть потрібні такі документи:

  • довідка від ЗВО про направлення учасника програми академічної мобільності для навчання в іноземному навчальному закладі із зазначенням підстави для співробітництва та терміну навчального семестру за кордоном;
  • документи, що підтверджують відсутність негативних оцінок і фактів перескладання заліків та іспитів за результатами двох останніх семестрів;
  • підтвердження рівня знання мови викладання в іноземному навчальному закладі;
  • копія договору академічної мобільності, завірена ЗВО;
  • квиток студента;
  • військово-облікові документи з відповідними позначками ТЦК.

У ДПСУ зазначили, що навчання та стажування в іншій країні не може тривати довше за навчальний семестр. У разі порушення терміну, навчальний заклад може застосовувати адміністративні обмеження.

Демченко також підкреслив, що про перетин кордону студентами для відпочинку, подорожей або особистих цілей не йдеться.




  • О нас

    На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости недвижимости.