Рада ухвалила законопроєкт про посилення соціального захисту військових. Що він передбачає

зсу,мобілізація

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт №10313 "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прав військовослужбовців та поліцейських на соціальний захист".

Про це перший заступник керівника Комітету ВР з питань податкової та митної політики, народний депутат від фракції "Голос" Ярослав Железняк повідомив у Telegram.

"За" документ відали голоси 296 депутатів. Перед тим профільний комітет значно доопрацював законопроєкт, додав він.

Зокрема, у проєкті закону:

  • підтримана можливість перебування військовослужбовців на лікуванні до 12 місяців, зокрема за кордоном, без потреби через чотири місяці проходити військово-лікарську комісію;
  • встановлено на рівні закону грошову виплату в розмірі 15 млн грн родині військового в разі його загибелі.

Як додав Железняк, до другого читання були вилучені всі норми про заборону військовим поширювати в медіа та мережі Інтернет.

Також документ передбачає можливість одноразової відпустки при народженні дитини зі збереженням грошового забезпечення в повному розмірі.

Автор: Юлiя Недашківська




  • О нас

    На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости недвижимости.