В Україні змінили правила іпотечного кредитування для переселенців

строительство,жилье,недвижимость,квартира,дом,новостройка

Кабінет Міністрів вніс зміни до Порядку пільгового іпотечного кредитування внутрішньо переміщених осіб за рахунок коштів гранту, наданих Кредитною установою для відбудови (KfW).

"Внесено зміни до Порядку пільгового іпотечного кредитування внутрішньо переміщених осіб за рахунок коштів гранту, наданих Кредитною установою для відбудови (KfW)", – повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Так, зокрема:

  • визначено поняття відокремлених підрозділів Держмолодьжитла, у звʼязку з реорганізацією Держмолодьжитла;
  • знято конкретизацію у визначенні виду рахунку позичальника, що відкривається ним в банку-агенті з метою перерахування на нього коштів кредиту та коштів власного внеску, задля розширення можливостей використання різних видів рахунку відповідно до закону "Про платіжні послуги";
  • внесено зміни до визначення "попередній договір" з метою уніфікації даного визначення з Порядком використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання пільгового довгострокового державного кредиту внутрішньо переміщеним особам, учасникам проведення антитерористичної операції (АТО) та/або учасникам проведення операції Обʼєднаних сил (ООС) на придбання житла тощо;
  • внесено зміни до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті за програмою "Надання пільгових іпотечних кредитів внутрішньо переміщеним особам" в частині визначення сум грантів.

У грудні 2023 року повідомлялося, що Німецький державний банк розвитку (KfW) надасть додатково 17 млн євро гранту для Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву (Держмолодьжитло) на фінансування пільгових кредитів на житло для внутрішньо переміщених осіб в Україні.

Автор: Галина Ялівець




  • О нас

    На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости недвижимости.