Аудитори виявили в Гостомелі понад 100 фактів зловживання на відбудові

Аудитори виявили в Гостомелі понад 100 фактів зловживання на відбудові

У Гостомелі аудитори встановили факти, які свідчать про суттєві порушення та зловживання у процесі відновлення пошкодженого майна

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Державної аудиторської служби.

Сума порушень за період 2022 та 2023 років сягає понад 21 млн₴ Про це заявила голова Державної аудиторської служби України Алла Басалаєва.

Кошти на відновлення виділялися, підрядники їх оперативно освоювали, але роботи з відновлення не виконували. Ексначальник Гостомельської СВА, отримавши від КОВА ці матеріали на суму майже 11 млн грн, просто їх привласнив. Також аудитори виявили нестачу благодійної допомоги (будівельних матеріалів) на загальну суму 1,2 млн гривень на одному із комунальних підприємств.

Голова Держаудитслужби навела приклади дій недобросовісних підрядників у селі Мощун та Гостомелі. На одному будинку мали відновити дах, а в іншому встановити вибиті вікна, насправді жителі залишилися без заявлених ремонтів. Тільки на ці два об’єкти з міського бюджету було виділено майже 0,5 млн₴ Натомість деяким забудовникам Гостомельська військова адміністрація замінила вікна в будівлях в повному обсязі на 2,9 млн грн при тому, що люди там не проживають та квартири не продані.

Алла Басалаєва зазначила:

Це лише кілька епізодів з того, що виявили аудитори під час ревізії використання бюджетних коштів, виділених на відновлення. На жаль, зафіксовано понад 100 випадків не виконання робіт по відновленню житла мешканців Гостомельської громади.

Нагадаймо, що у Гостомельській громаді підготувалися до масштабних відключень електроенергії.




  • О нас

    На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости недвижимости.