Україна може стати членом ЄС в 2030 році, – Шарль Мішель

Picture

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Україна може приєднатися до Європейського Союзу вже у 2030 році, якщо обидві сторони виконають поставлені перед ними умови. Про це заявив голова Європейської ради Шарль Мішель, повідомляє Spiegel.

"Україна може приєднатися до Євросоюзу у 2030 році, якщо обидві сторони зроблять свою домашню роботу. Україна та інші країни-кандидати мають провести реформи, боротися з корупцією та виконати вимоги щодо модернізації законодавства. ЄС необхідно чітко розуміти, чого ми хочемо досягти разом, які наші пріоритети і на що ми хочемо витрачати гроші. І нам необхідно прискорити процеси ухвалення рішень", – заявив Мішель.

Він також наголосив, що це не буде легким процесом. Але, за його словами, ЄС більше не може гаяти часу. Мішель вважає, що у 2030 році ЄС "матиме більше членів, ніж сьогодні", а "процвітаюча і безпечна Україна відповідає європейським інтересам".

"Опір росії показав, що Україна належить до ЄС. І скоро, а не коли-небудь. Роблячи це, Євросоюз також доведе, що він здатний до геополітичних дій", – зазначив Шарль Мішель.

Додамо, що 6 жовтня глави держав та урядів ЄС обговорять в іспанській Гранаді бажання України розпочати переговори щодо вступу до ЄС до кінця року.

Підготував: Сергій Дага




  • О нас

    На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости недвижимости.