Представників ТЦК каратимуть за порушення прав людини

Член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський заявив, що порушення прав людини під час проведення мобілізаційних заходів є неприпустимим, тому за таке представників ТЦК каратимуть.

Про це він розповів в ефірі “Київ24“.

Він розповів, що намагання продемонструвати ефективність роботи працівників територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки може накладати психологічний відбиток, однак, порушувати права людини в процесі здійснення мобілізації категорично заборонено.

“Будь-які заходи мають здійснюватися з дотриманням поваги до людської гідності, тому що право на людську гідність – це те, що взагалі не може бути обмежено навіть в умовах воєнного стану”, – наголосив Веніславський.

За його словами, випадки порушення прав людини представниками ТЦК та СП набувають суспільного розголосу та стають предметом реагування правоохоронних органів. Якщо в діях працівників цих структур виявляються ознаки кримінального чи адміністративного правопорушення, вони реєструються та розслідуються.

“Дуже багато представників ТЦК та СП після таких скандальних випадків порушення прав людини просто перестають бути представниками ТЦК та СП і відправляються в бойові підрозділи”, – додав він.

До слова, 7 травня на території одного з Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки в місті Кривий Ріг раптово помер військовозобов’язаний.

Як повідомлялося, на Закарпатті у військовозобов’язаного стався епілептичний напад і він помер дорогою до навчального центру. При цьому, за даними омбудсмена Дмитра Лубінця, чоловік згідно з довідкою ВЛК був визнаний придатним до військової служби.




  • О нас

    На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости недвижимости.