У Мережі показали, що окупанти зробили з Часовим Яром: «Тактика випаленої землі»

Читать на русском

У Мережі показали, що окупанти зробили з Часовим Яром: «Тактика випаленої землі»

У Мережі показали, що окупанти зробили з Часовим Яром: « Тактика випаленої землі»

Місяці жорстоких російських артилерійських та авіаційних ударів зруйнували стратегічно важливе місто на сході України – Часів Яр у Бахмутському районі Донеччини. Через дії воєнних злочинців у населеному пункті сьогодні майже не залишилося цілих будівель – більшість із них втратили вікна й обгоріли, а частина – стала руїнами.

Місто, в якому до повномасштабної війни мешкало понад 12 500 осіб, зараз практично спорожніло й нагадує випалену землю. Все це видно на кадрах, знятих із дрона українським поліцейським патрулем, які оприлюднило агентство Associated Press.

"Часів Яр, розташований серед зелених полів і лісів, перетворюється на апокаліптичний вигляд. Руйнування нагадують міста Бахмут та Авдіївку, які Росія захопила після місяців таких самих бомбардувань", – йдеться у повідомленні.

Російські війська вже кілька місяців атакують місто на Краматорсько-Бахмутському напрямку в спробах захопити його. На думку військових експертів, вони мають намір взяти контроль над вершиною пагорба, що дасть їм можливість атакувати інші міста Донеччини, які є основою української оборони на сході.

Це підготувало б Росії ґрунт для потенційно ширшого наступу, який, як передбачається, може розпочатися вже у травні чи влітку 2024 року.

 qkxiqdxiqzridqxant

Піхотні та механізовані атаки з прикриттям авіацією на Часів Яр російські війська почали в той момент, коли ЗСУ зіткнулися з нестачею боєприпасів. Під постійними бомбардуваннями ряди середньоповерхових будинків у місті почорніли від вибухів, частина з них посічена осколками, а багато які перетворилися на купи кам’яної кладки та деревини. Будівлі інфраструктури також сильно пошкоджені.

На кадрах видно, що тільки золотий купол церкви в місті залишився незайманим у той час як сама її будівля побита. В AP наголосили, що відео було знято в понеділок, 29 квітня 2024 року, і там не було видно ні військових, ні цивільних, за винятком самотнього чоловіка, який йшов серед зруйнованих будівель.

За словами голови Донецької обласної військової адміністрації Вадима Філашкіна, в місті більше року спостерігається нестача проточної води й електрики, гуманітарну допомогу доставляти туди все важче, проте там продовжують залишатися 682 мешканці.

"Руйнування підкреслюють російську тактику випаленої землі протягом більш ніж двох років війни. Її війська вбили та виселили тисячі мирних жителів України", – йдеться у матеріалі AP.




  • О нас

    На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости недвижимости.