У Міноборони пояснили, чому демобілізацію прибрали з проєкту закону

Речник Міноборони наголосив, що «водночас варто пам’ятати, що ескалація та агресія Росії триває, а наступ йде практично по всій лінії фронту»

Через оперативну ситуацію на фронті Генеральний штаб Збройних сил України висловив побажання, щоб норми щодо демобілізації були розглянуті в окремому законопроєкті, розповів речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін в ефірі телемарафону.

«Норма про демобілізацію спочатку була присутньою у законопроєкті. Через 36 місяців.. Але наразі були побажання від Генерального штабу, який розуміє оперативну ситуацію, який розуміє загрози і ризики, які стоять перед державою. Ми не можемо зараз ухвалювати поспішних рішень. Ясна річ, що популістських думок дуже і дуже багато», – заявив Лазуткін.

Речник Міноборони наголосив, що «водночас варто пам’ятати, що ескалація та агресія Росії триває, а наступ йде практично по всій лінії фронту».

«Наразі послабити Сили оборони не можна. Вочевидь є доручення від парламентського комітету розробити протягом 8 місяців новий закон, який буде стосуватися безпосередньо ротації та демобілізації», – пояснив він.

Лазуткін також сказав, що усі рішення схвалюються, «аби уникнути негативного впливу на обороноздатність країни».

Раніше Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони на своєму засіданні 9 квітня виключив положення щодо демобілізації і ротації військовослужбовців із урядового законопроєкту про мобілізацію, який готується до другого читання.

Верховна Рада 7 лютого ухвалила в першому читанні урядовий законопроєкт про мобілізацію. Документ передбачав положення про умови демобілізації військовослужбовців. Депутати парламенту подали до другого читання документа 4269 правок.

29 березня комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони і розвідки розглянув усі правки, подані депутатами до другого читання законопроєкту про мобілізацію.

Форум




  • О нас

    На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости недвижимости.