У Франції хочуть удвічі збільшити виробництво установок CAESAR, щоб більше допомагати Україні

Читать на русском

У Франції хочуть удвічі збільшити виробництво установок CAESAR, щоб більше допомагати Україні

У Франції хочуть удвічі збільшити виробництво установок CAESAR, щоб більше допомагати Україні

Французька компанія Nexter продовжує прискорювати виробництво самохідних артилерійських установок CAESAR. З шести гармат на місяць сьогодні промисловець стверджує, що зможе збільшити виробництво до 12 гармат.

Про це заявив міністр збройних сил Франції Себастьян Лекорню, повідомили у Forces Operations Blog. Зазначається, що на цей момент компанія випускає шість артилерійських установок щомісяця.

А до початку повномасштабної війни в Україні компанія Nexter виготовляла лише дві артилерійські установки CAESAR на місяць.

"Ми збираємося збільшити виробництво до 12 гармат на місяць", – заявив Лекорню.

Він також висловив думку, що ця ініціатива, яку взяв на себе промисловець, буде демонструвати здатність Франції реагувати на потреби України, а також всіх європейських партнерів, які є членами НАТО і зобов’язалися досягти виділення 2% ВВП на оборону.

Зазначимо, що CAESAR – це самохідна артилерійська установка 155-мм калібру, розроблена та виготовлена французькою компанією Nexter. Вона призначена для нейтралізації живої сили, знищення артилерійських батарей, а також для забезпечення проходу через мінні поля та польові перешкоди.

Про передачу Україні САУ CAESAR в межах військової допомоги від Франції стало відомо 22 квітня 2022 року. У травні того ж року з’явилася інформація, що французькі колісні самохідні артилерійські установки CAESAR уже на українській території і використовуються для протистояння російським окупантам.




  • О нас

    На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости недвижимости.