У Бородянці так і не запрацював відбудований "Литовсько-Український ліцей №1" (ВІДЕО)

У Бородянці так і не запрацював відбудований

Навчання у відбудованій за рахунок Литви школі у Бородянці так і не розпочалося, що спричинило конфлікт між батьками школярів та адміністрацією селища

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "ТСН".

Школа у Бородянці на вулиці Центральній зазнала значних руйнувань під час російської окупації. Литва не лише допомогла відбудувати й укомплектувати заклад, а й з нуля звести сучасне укриття. Бюджет проєкту "Литовсько-Українського ліцею №1" становить майже 8 мільйонів євро. Однак навчатися у відбудованій школі учням місцева влада поки що не дозволяє. Після весняних канікул діти й педагоги думали, що повернуться вже до відновленої школи, однак їх туди не пустили. Чому – не змогла пояснити навіть директорка навчального закладу. Обурені люди прийшли до першого заступника селищного голови, який їм пояснив, що школу не відчиняють, бо вона не дороблена.

Об’єкт мають здати в експлуатацію. Є норми. Просто так взяти обʼєкт, відкрити й запустити дітей не можна,

– каже він.

В адміністрації пояснюють, що потрібно ще провести певні роботи. Батьків не задовольняють темпи проведення цих робіт. Коли підрядник здасть об’єкт, у селищній раді ще не знають. Але вже обіцяють – учні підуть сюди вчитися точно не з першого вересня, а раніше.

Нагадаймо, що під час робочої поїздки до Київщини Володимир Зеленський відвідав відновлений центр соціально-психологічної реабілітації у Бородянці, який російські окупанти вщент зруйнували у березні 2022 року




  • О нас

    На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости недвижимости.