USAID витратить $225 мільйонів на будівництво євроколії в Україні

залізниця

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та "Укрзалізниця" домовилися про будівництво двоколійної залізничної ділянки довжиною 75 км. Це партнерство між "Укрзалізницею" та USAID забезпечить фінансування робіт загальним обсягом $225 млн.

Як ідеться в повідомленні USAID, колія поєднає Львів з Транс’європейською транспортною мережею Євросоюзу.

"Українські залізничні шляхи використовують широку колію, тоді як залізниці країн Європи мають стандартну колію меншої ширини. Це викликає необхідність у перевантаженні вагонів на прикордонних залізничних переходах. Перевантаження одного потягу може тривати понад 5 годин, що обмежує кількість потягів, які за день можуть перетнути кордони України з європейськими країнами", – пояснили в Агентстві.

USAID надасть "Укрзалізниці" технічну підтримку у побудові двоколійної ділянки, яка дозволить прискорити перевезення українських вантажів до ЄС, а тим українцям, які повертаються з евакуації за межами країни – дасть змогу швидше доїхати додому.

Поєднання залізничного вузла у Львові з європейськими залізничними коридорами дозволить завантажувати аграрну продукцію безпосередньо до вагонів, розрахованих на стандартну європейську колію – що уможливить скорішу доставку цих товарів до портів і ринків країн Європи.

У травні повідомлялося, що "Укрзалізниця" завершить проєктування будівництва колії шириною 1435 мм (євроколії) від державного кордону з Польщею до Львова (дільниця Мостиська-Скнилів) до кінця поточного року для налагодження сполучення європейською залізницею.

Будівництво вузького євроколії (1435 мм) на напрямі Мостиська-Скнилів планували розпочати ще 2020 року. Також уряд у 2020 році вніс цей проєкт до списку пріоритетних інвестиційних проєктів до 2023 року.

Залізнична станція "Скнилів" знаходиться у Львові на відстані 5,5 км від вокзалу станції "Львів", 3 км від аеропорту "Львів" та 1 км від автостанції.

Автор: Галина Ялівець




  • О нас

    На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости недвижимости.