У Польщі нарахували 50 тисяч студентів з України. Це половина іноземців у польських вузах

парад,варшава,вышиванки.

У минулому навчальному році в польських університетах навчалося 102 тисячі іноземців, у тому числі понад 48 тисяч студентів з України.

Про це свідчать дані дослідження "Іноземці в університетах Польщі", повідомляє Польське радіо.

Кількість іноземних студентів постійно зростає з 2012 року, розповіла одна із авторок дослідження Анна Мазярчик з Центру обробки інформації.

"Найбільше студентів приїжджає до Польщі з України та Білорусі. Домінування цих двох націй є характерною рисою сектору вищої освіти в Польщі протягом багатьох років. Наступними країнами за кількістю іноземних студентів були: Зімбабве, Туреччина, Індія, Азербайджан, Узбекистан і Китай", – перелічила вона.

При цьому, якщо у 2019 році в польських університетах навчалося 39 тисяч студентів з України, то після початку повномасштабної війни з РФ ця кількість значно зросла.

"У минулому навчальному році понад 48 тисяч студентів з України навчалися в польських університетах, і вони становили майже половину всіх іноземних студентів. 60% з них були люди, які почали навчання на першому курсі, і більшість з них навчалася в Мазовецькому воєводстві", – уточнила Анна Мазярчик.

За її словами, для навчання в Польщі іноземці найчастіше обирали менеджмент, ІТ, економіку, логістику, медицину та психологію.

Читайте також: Лише 5% українських біженок планують повернутися до України найближчим часом, – опитування

Як повідомлялося, останнім часом кількість українських біженців у Польщі стабільно зменшується.

Детальніше про міграцію мільйонів українців у Європі читайте у матеріалі БізнесЦензора: Більшість обирає Німеччину. Як змінилася географія українських біженців в ЄС

Автор: Михайло Орлюк




  • О нас

    На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости недвижимости.