У Раді зареєстрували законопроєкт для боротьби з незаконним обігом пального

вр,парламент,рада,верховна

У Верховній Раді зареєстрували проєкт закону №10215 про внесення змін до Податкового кодексу щодо запровадження системи контролю за обігом нафти, газового конденсату та розчинників.

За словами одного із співавторів законопроєкту, заступника керівника Комітету ВР з питань податкової та митної політики Ярослава Железняка, документ націлений на боротьбу з незаконним обігом пального та з чорним неякісним пальним.

Нардеп також пояснив головні новації законопроєкту:

  • віднесення нафти та газового конденсату до підакцизних товарів із нульовою ставкою акцизу;
  • розширення переліку розчинників, які відносяться до підакцизних товарів та інструменту векселів для них;
  • вдосконалення система відстеження руху пального.

"Законопроєкт складний в реалізації, тому майже три місяці тривала робота над ним. Сподіваюсь далі буде швидше", – зазначив Железняк у Telegram.

Як уточнив нардеп, проєкт закону підготовлений спільно з податковою, Міністерством фінансів та бізнес-асоціаціями за результатами роботи ТСК з нелегального обігу пального.

Автор: Юлiя Недашківська




  • О нас

    На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости недвижимости.