Криза нерухомості в Китаї: Один із найбільших забудовників уперше допустив дефолт

китай,country,garden,holding

Country Garden Holdings, один із найбільших недержавних забудовників у Китаї, уперше допустив дефолт за доларовими зобов’язаннями.

"Це підкреслює скрутне становище девелопера на тлі ширшої боргової кризи нерухомості, яка потрясла другу за величиною економіку світу", – пише Bloomberg, передає LIGA.net.

Компанія не зробила виплати відсотків за боргом на суму $15,4 млн у термін, що настав 17 вересня, і не змогла зробити цього протягом 30-денного пільгового періоду, що завершився минулого тижня.

Той факт, що Country Garden не здійснила виплати відсотків за боргом у пільговий період, є дефолтом, йдеться в повідомленні довірчого керуючого Citicorp International Ltd для власників облігацій.

Раніше цього місяця Country Garden заявила, що "ймовірно, не зможе своєчасно виконати" зобов’язання щодо всіх доларових бондів у зв’язку із "глибокою корекцією китайського ринку житла та спадом продажів".

На забудовника чекає реструктуризація боргу, компанія вже залучила консультантів для перегляду структури капіталу.

Загальний обсяг заборгованості Country Garden становить близько $186 млрд, компанія входить до найбільших світових боржників серед забудовників.

Акції компанії подешевшали на 2,8% за підсумками торгів у Гонконгу 25 жовтня. З початку 2023 року їхня вартість впала на 74%.

У другому кварталі 2023 року зобов’язання за прямими інвестиціями – показник прямих іноземних інвестицій у Китай – впали до $4,9 млрд із квітня до червня. Це на 87% менше, ніж за аналогічний період торік і найнижчий показник за 25 років.

Раніше повідомлялося, що китайська девелоперська компанія Evergrande перебуває в центрі багаторічної кризи нерухомості, яка завдала шкоди китайській економіці та підірвала довіру до ринку житла. 22 вересня забудовник заявив, що скасував зустрічі ключових кредиторів і повинен переглянути свій план реструктуризації офшорного боргу. Відтоді компанія виявила, що не змогла відповідати нормативним вимогам для випуску нових облігацій – ключового компонента капітального ремонту боргу – у той час як її материковий підрозділ не зміг погасити боргові зобов’язання.

Компанію чекає слухання 30 жовтня в суді Гонконгу, яке потенційно може призвести до її ліквідації.

Автор: Галина Ялівець




  • О нас

    На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости недвижимости.