СБУ повідомила про підозру російському генералу, який наказав знищити "Мрію" в Гостомелі

СБУ повідомила про підозру російському генералу, який наказав знищити

СБУ повідомила про підозру російському генералу , який віддав наказ знищити найбільший у світі літак "Мрія" в ангарі Гостомеля

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу СБУ.

Мова про заступника командувача повітряно-десантними військами зс рф генерал-лейтенанта Анатолія Концевого. Саме за його наказом окупанти здійснили тимчасове захоплення Гостомельського аеропорту на початку повномасштабного вторгнення.

Тоді російські загарбники знищили найбільший у світі український літак АН-225 "Мрія". Встановлено, що російський генерал входить до складу вищого військового командування зс рф і брав безпосередню участь у плануванні, підготовці та здійсненні збройної агресії проти України.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили Концевому про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
  • ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 437 (планування, підготовка, розв’язування та ведення агресивної війни, вчинене за попередньою змовою осіб).

Санкція статей передбачає покарання до 15 років тюрми.

Нагадаймо, що засуджено дев’ять військовослужбовців рф, які били, катували та погрожували вбивством мешканцю Бучі.




  • О нас

    На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости недвижимости.