Сі Цзіньпін закликав ЄС разом створювати умови для мирних переговорів

Читать на русском

Сі Цзіньпін закликав ЄС разом створювати умови для мирних переговорів

Сі Цзіньпін закликав ЄС разом створювати умови для мирних переговорів

Сі Цзіньпін на зустрічі з президентом Франції Макроном і головою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн у Парижі заявив, що Китай, Франція та ЄС мають протидіяти ескалації бойових дій в Україні, створювати умови для мирних переговорів.

Також Сі Цзіньпін заявив, що для мирного врегулювання в Україні Китай готовий підтримувати контакти "з відповідними сторонами".

Урсула фон дер Ляєн у свою чергу заявила, що розраховує на те, що Китай «використовує весь свій тиск для того, щоб покласти край діям Росії в Україні».

Також вона закликала Пекін сприяти деескалації «ядерної риторики» Росії, оскільки Сі Цзіньпін уже це робив. Як сподіваються в Брюсселі, він «продовжить це робити на тлі загроз, що продовжуються, з боку Росії».

Президент Франції Макрон заявив, що "міжнародна ситуація вимагає євро-китайського діалогу більше, ніж будь-коли. Говорячи про нашу Європу, ми знаходимося на поворотному етапі нашої історії, який стикає нас зі структурними труднощами і вимагає їх подолання. Це стосується й економічних обмінів з логікою поділу, яка була б шкідливою, і нашої відповідальності за забезпечення справедливих правил для всіх”.




  • О нас

    На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости недвижимости.