«Вибори Путіна» не можна вважати легітимними, - Європарламент

Читать на русском

«Вибори Путіна» не можна вважати легітимними, — Європарламент

«Вибори Путіна» не можна вважати легітимними , — Європарламент

Європейський парламент на засіданні в Страсбурзі ухвалив резолюцію «Про недемократичні президентські вибори в Росії та їх нелегітимне поширення на окуповані території».

Як передає кореспондент, резолюцію підтримала 493 депутати, 11 висловилися «проти» та 18 утрималися.

Парламент закликає держави-члени Євросоюзу та міжнародне співтовариство не визнавати результати президентських виборів у Росії легітимними. «Оскільки вони були проведені на незаконно окупованих територіях України і навіть всередині Росії не були ні вільними, ні справедливими, не відповідали основним міжнародним виборчим стандартам, а отже, не мали демократичної легітимності», – йдеться в тексті резолюції.

Європарламент підкреслює, що «так звані президентські вибори в Росії проходили в атмосфері страху та репресій, а також у контексті незаконної, неспровокованої та невиправданої агресивної війни проти України».

«Закликаємо обмежити відносини з Путіним питаннями, необхідними для регіонального миру, а також гуманітарними та правозахисними цілями, наприклад обміном ув’язнених, поверненням депортованих дітей в Україну або закликом до звільнення політичних в’язнів», – зазначається в резолюції.

У ній також підкреслюється, що проведення виборів на тимчасово окупованих Росією територіях України, а саме в Автономній Республіці Крим, місті Севастополь і частинах Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей, є явним порушенням українського суверенітету та виразним порушенням міжнародного права, зокрема Статуту ООН.

Депутати також висловили жаль з приводу того, що «прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан вирішив порвати з ЄС і привітати Путіна з його фіктивним переобранням».




  • О нас

    На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости недвижимости.