Зеленський: «російський терор можливий, бо Україні не вистачає ППО»

Володимир Зеленський наголосив, що «Україна використовує кожен день, щоб переконати партнерів в необхідності, а головне – можливості повного захисту українського неба»

Російські обстріли нині можливі лише тому, що Україна не має достатньої кількості сучасних систем протиповітряної оборони (ППО), зазначив президент Володимир Зеленський у новому відеозверненні.

«Ключове питання – це ППО. Фізичний захист об’єктів та відновлення після ударів – це те, що залежить від людей тут, в Україні. Але реальний та повний захист від російських ракет і «Шахедів» – це те, що можливе лише за достатньої політичної волі партнерів. Кожного дня – наша комунікація щодо цього», – сказав президент.

Він наголосив, що «Україна використовує кожен день, щоб переконати партнерів в необхідності, а головне – можливості повного захисту українського неба».

«Російський терор зараз можливий лише тому, що ми не маємо достатньо сучасних систем ППО, тобто, по-чесному, – достатньо політичної волі, щоб їх надати. Всі партнери знають, що саме потрібно та хто саме може ухвалити справді рятівні рішення», – підкреслив Зеленський.

Найбільша атака РФ на енергетику України: деталі | ДніпроГЕС та блекаут. Репортаж з українських міст (відео)

Будь ласка, зачекайте

Рано-вранці 22 березня у всіх областях України була оголошена повітряна тривога через запуски Росією ракет. Про удари, зокрема по енергетичній інфраструктурі, повідомляли в Харкові, Запоріжжі, на Дніпропетровщині, Вінниччині, Хмельниччині, Івано-Франківщині, Львівщині, Сумщині, Полтавщині.

Російські війська під час масованої атаки також завдали удару по найбільшій ГЕС України – ДніпроГЕС у Запоріжжі, де є серйозні пошкодження, повідомили в компанії «Укргідроенерго».

Влада Запоріжжя повідомила, що внаслідок удару по місту, який називають наймасштабнішим за рік, загинули троє людей, 14 – поранені.

Хмельницька ОВА повідомляла про двох загиблих і п’ятьох поранених внаслідок удару. Про двох постраждалих відомо на Івано-Франківщині.

У Міненерго наголосили, що сьогоднішній удар – наймасштабніша атака на українську енергетику за останній час.

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що російські війська за ніч і ранок 22 березня запустили по Україні понад 60 безпілотників «Шахед» і майже 90 ракет різних типів.

Пізніше в Повітряних силах уточнили, що зі 151 засобу повітряного нападу, які запустила РФ, 92 збили сили ППО.

Форум




  • О нас

    На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости недвижимости.