"Гаряче, ніж у пеклі": бійці ЗСУ з Бахмута, розповіли, як війська РФ намагаються захопити місто до 9 травня

Читать на русском

"Гаряче, ніж у пеклі": бійці ЗСУ з Бахмута , розповіли, як війська РФ намагаються захопити місто до 9 травня

На сьогоднішній день у Бахмуті Донецької області "гаряче, ніж у пеклі".

Про це заявив солдат-гранатометник 5-ї окремої штурмової бригади Збройних сил України Юрій Сиротюк ("Мамай").

За словами українського захисника, росіяни ведуть зараз дуже агресивні наступальні дії з безлімітним використанням артилерії та "палять по всьому", використовуючи важкі артилерійські системи:

"Оскільки ми контролюємо район багатоповерхівок, південно-західний в’їзд, дорогу Бахмут-Костянтинівка та намагаємось зберегти дорогу Бахмут-часів яр, ворог намагається перерізати ці шляхи сполучення. Пробує вести атакуючі дії як з боку Івановського, де ми постійно ці його наступи відбиваємо, але знаходимося під дуже щільним артилерійським вогнем.

Військовий розповів, що минулої ночі українські бійці менш ніж за 30 хвилин нарахували понад 40 155-мм артилерійських снарядів, випущених "на маленький клаптик території":

"Дуже жарко. Напевно, гаряче, ніж у пеклі. Ворог поспішає. Має завдання до якоїсь чергової дати за всяку ціну взяти Бахмут".

Також боєць додав, що погода "вирівнялася", підсихає ґрунт і наступальним діям нічого не заважає:

"Дуже швидко тут на Донбасі сохнуть ґрунти. Якщо ще три дні тому були суцільні дощі та окопи були по коліна у воді, то зараз цей глинистий ґрунт дуже швидко просихає, він дозволяє робити наступальні штурмові дії. Звузилася ділянка фронту. Ми зараз контролюємо цю частину. західну, багатоповерхівки. І цю частину так звану в районі літачка. Тому ворог може на цьому маленькому клаптику дуже активно використовувати артилерію, чим він і займається".

Сиротюк зазначив, що росіяни б’ють дорогами, лікарями, "швидкими", медичною евакуацією, переслідуючи підлу мету:

"Ми розуміємо, що є поставлене завдання до свята до так званого їхнього "Дня Перемоги" знищити до кінця місто Бахмут. І вони дуже активно цим займаються".




  • О нас

    На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости недвижимости.