Олаф Шольц запросив прем’єр-міністра Китаю Лі Цяна на переговори до Берліна в червні

Олаф Шольц запросив прем’єр-міністра Китаю Лі Цяна на переговори до Берліна 20 червня, оскільки канцлер Німеччини прагне послабити напруженість у відносинах між Європою та Китаєм.

За словами людей, знайомих із планами, Шольц прагнутиме заручитися підтримкою Пекіна як ключового партнера у вирішенні таких проблем, як світ та зміна клімату, а також встановити червоні лінії для будь-яких змін статус-кво на Тайвані, пише Bloomberg.

Німеччина сповнена рішучості скоротити свою присутність у Китаї, а Берлін все ще бореться з наслідками своєї надмірної залежності від російського газу. І хоча Німеччина розглядає Пекін у певних відносинах як супротивника, Шольц виступає проти розриву зв’язку з Китаєм, важливим торговим партнером та найважливішим пунктом призначення для німецького експорту.

Обидва уряди планували двосторонню зустріч протягом кількох місяців, повідомили люди, які побажали залишитися неназваними, оскільки офіційно про зустріч не було оголошено.

«Аргумент»




  • О нас

    На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости недвижимости.