Болгарія видала Україні організатора схем для виїзду ухилянтів за кордон

Читать на русском

Болгарія видала Україні організатора схем для виїзду ухилянтів за кордон

Болгарія видала Україні організатора схем для виїзду ухилянтів за кордон

Зловмисник продавав чоловікам призовного віку підроблені медичні документи, а також пропонував за гроші виїхати на тимчасово окуповану територію Запорізької області. Вартість послуг становила від 2,5 до 6 тисяч доларів.

Правоохоронні органи Болгарії екстрадували в Україну лідера злочинної організації, яка вивозила ухилянтів за межі України. Зловмисник понад два роки переховувався від правосуддя на території Євросоюзу.

Про це повідомила пресслужба Офісу генпрокурора.

"Прокурори Кіровоградської обласної прокуратури домоглися екстрадиції до України мешканця Запорізької області, який підозрюється у налагодженні діяльності міжрегіональної злочинної організації з незаконних переправлень військовозобов’язаних для уникнення мобілізації. 25 квітня 2024 року його екстрадували з території Республіки Болгарія в Україну", — ідеться в повідомленні.

За даними слідства, до складу угруповання, яке чоловік створив та очолив, усього входило 8 осіб. Фігурант віддалено керував їхніми діями, перебуваючи за кордоном.

Зловмисники продавали чоловікам призовного віку підроблені документи для втечі за межі нашої держави. Зокрема, ухилянтам продавали медичні довідки щодо непридатності до служби за станом здоров’я.

"Вартість такої "послуги" становила від 2500 до 6500 доларів США з однієї людини. За майже місяць протиправної діяльності угруповання встановлено близько 40 фактів незаконного переправлення ухилянтів. Загальна сума "прибутку" склала близько 9 млн грн", — зазначили в прокуратурі.

Окрім того, фігуранти пропонували своїм клієнтам за гроші виїхати до тимчасово окупованої частини Запоріжжя під виглядом відвідування родичів і забезпечували охочих фальшивими документи про начебто наявність близьких родичів за лінією фронту.

Наразі зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 12 років ув’язнення.




  • О нас

    На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости недвижимости.