Зеленський прокоментував ухвалення змін щодо мобілізації в Україні: "У нас війна"

Читать на русском Read in English

Зеленський прокоментував ухвалення змін щодо мобілізації в Україні:

Зеленський прокоментував ухвалення змін щодо мобілізації в Україні: "У нас війна"

Новий законопроєкт про мобілізацію в Україні було створено на запит військового керівництва Збройних сил. Саме тому зміни норм щодо мобілізації повинні допомогти командуванню українських захисників, вважає президент України Володимир Зеленський.

Саме так на зустрічі з представниками масмедіа голова держави прокоментував ухвалення в Раді урядового законопроєкту №10449 про посилення мобілізації. Президент зазначив, що мобілізація під час війни – нормальне явище.

"У нас війна і воєнний стан. Із введенням воєнного стану впроваджується мобілізація, у цьому нема нічого нового. Є багато маніпуляцій і російського наративу щодо зриву мобілізації", – зазначив Зеленський.

"Що стосується закону, що був ухвалений сьогодні зранку. Він проголосований на запит військового керівництва. Там є посилення контролю щодо ухилянтів. Будь-яка людина, яка і без цього закону порушувала законодавство щодо мобілізації, вона і так порушила певне законодавство", – додав президент.

Зеленський також уточнив, що у новому законі "зафіксовано деякі зміни щодо норм, які допоможуть військовому керівництву, а також важливі питання щодо підтримки військ, відпусток, поліпшення ротації тощо".




  • О нас

    На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости недвижимости.