Ще одна велика українська ІТ-компанія купує фірму у США

intellias

Українська сервісна IT-компанія Intellias придбала 100% акцій американської C2 Solutions з офісом у штаті Міннесота.

Поглинання допоможе Intellias посилити свою присутність на ринку США й поглибити експертизу в цифровій медицині й розробці технологій для медичного устаткування, повідомляється у пресрелізі української компанії.

Це друге стратегічне придбання Intellias. У вересні 2022 року компанія вже придбала британського постачальника ІТ-послуг Digitally Inspired, який займається розробкою продуктів для роздрібної торгівлі та електронної комерції.

Американська C2 Solutions заснована у 2010 році та спеціалізується на цифровій медицині й розробці технологій для медичного устаткування. У цій компанії працює близько 65 людей.

Компанію Intellias у Львові у 2002 році заснували Віталій Седлер та Михайло Пузраков. У 2018-му компанія залучила стратегічні інвестиції від Horizon Capital. Наразі вона позиціонує себе як глобального постачальника програмного забезпечення та послуг з цифрового консалтингу з центральним офісом у Чикаго (США). Загалом в компанії працює 3200 співробітників у 14 країнах.

Читайте також: Експорт IT-послуг у лютому знову виявися меншим минулорічного показника

Як повідомлялося, кількість фахівців у 50 найбільших IT-компаніях України за минулий рік зменшилася на 10,7 тис. і станом на січень 2024 року становила 81,8 тис.

Війна відлякує міжнародних клієнтів, тому українські IT-компанії активно відкривають офіси за кордоном для фахівців, які виїхали з України, а також купують іноземні IT-фірми.

Автор: Михайло Орлюк




  • О нас

    На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости недвижимости.