Фінансування тероризму: суд ООН визнав порушення рф частин конвенції

Picture

Фото: REUTERS

Вчора, 31 січня, у Гаазі було оголошено рішення щодо визнання порушень частин Конвенції про заборону фінансування тероризму з боку росії. Це важливе рішення прийнято у справі, яку ініціювала Україна, стосовно порушень фінансових аспектів боротьби з тероризмом. Про це передает агентство Reuters.

В міжнародному суді заявили, що рф, зокрема, не проводила розслідування фінансової підтримки незаконних збройних формувань на території окремих районів Донецької та Луганської областей в Україні у 2014 році.

При цьому у зачитаному головою суду Джоан Донох’ю рішенні не було вказано про призначення компенсацію, про що йшлося у вимогах української сторони у позові.

Крім того, суд в Гаазі не став виносити конкретне рішення стосовно ймовірної відповідальності рф за збиття літака Малайзійських авіаліній рейсу MH17 над окупованою частиною Донецької області 17 липня 2014 року.

Таким чином суд ООН у середу, 31 січня, підтвердив меншу частину звинувачень з боку української сторони до росії у справі про фінансування тероризму.

BAGNET нагадує, суд ООН прийняв рішення по Криму і окупантам.

Підготував: Сергій Дага




  • О нас

    На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости недвижимости.