Україна здобула повагу всього світу - Яель Брон-Піве

До України з візитом прибула французька делегація на чолі з головою Національної асамблеї Яель Брон-Піве. Політикиня виступила у Верховній Раді і заявила про повну підтримку українського народу.

Про це повідомляє “Громадське” з посиланням на слова народного депутата від фракції “Голос” Ярослава Железняка.

Нардепи розповіли, що Брон-Піве під час виступу з трибуни запевнила в незмінній підтримці України, заявила про амбітні програми гуманітарної та військової підтримки, допомогу з розмінуванням, а також засудила воєнні злочини Кремля в Україні.

Французька депутатка зазначила, що в цілому вся допомога ЄС з початку повномасштабної війни для України становить 89 млрд євро. А Франція у 2022-2023 роках надала Україні понад 3,8 млрд євро військової допомоги.

Слід зазначити, що виступ Брон-Піве перервала повітряна тривога.

Раніше у соцмережах французька депутатка повідомила, що до Києва приїхали голова фракції соціалістів у Національній асамблеї Франції Валері Рабо та депутат Тома Гассільюд.

За її словами, вони приїхали, щоб підтвердити підтримку українського народу з боку Національної асамблеї.

Окрім того, Железняк навів ключові тези з виступу голови Національної Асамблеї Франції Яель Брон-Піве:

• Вибори у Московії і референдуми не надурять нікого. Це лише доводять його (Путіна) презирство до прав людини.

• Встояла Україна — встояла Європа. Ця війна ще більше згуртувала європейців і ми маємо ще більше докласти зусиль.

• У 2022-2023 роках Франція надала Україні понад 3,8 млрд євро військової допомоги.

• Сьогодні знов через безглузду війну, пройшовши через всі трагедії, Україна здобула повагу всього світу. І на знак підтримки майорять українські прапори.

• Як європейка я відчуваю велику гордість за вас. Бо реформуючись і борючись з корупцією, ви не ухвалюєте закони для ЄС. Ви змінюєте свою країну, щоб відігравати важливу роль в європейській родині.

• Навіть в складній ситуації – треба вам зберігати важливість демократичних інституцій. Особливо коли російська пропаганда може використовувати будь-яку слабкість проти вас.

• Україна не тільки не здалась, а зміцнила. ЄС своєю чергою мобілізував себе на допомогу дружній демократії.

• В цілому вся допомога ЄС з початку повномасштабної війни для України становить 89 млрд євро.

• Ваша безпека безпосередньо повʼязана з нашою. І ми маємо зробити відповідні висновки.

• Народжена Майданом Україна змогла піднятися так, що змогла здивувати Всесвіт.

Раніше повідомлялось, що Франція збирає альянс країн, які потенційно готові до скерування своїх військ на територію України. У цьому процесі офіційний Париж поглиблює свій конфлікт з Берліном, який поводиться більш обережно. Напередодні Макрон заявив, що у разі активізації та наступу московитської армії в бік Одеси або Києва може розглядатись варіант вирядження французьких військових в Україну.




  • О нас

    На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости недвижимости.