Мінветеранів виплатило компенсацію за житло 2627 ветеранам та членам їхніх родин

строительство,жилье,недвижимость,квартира,дом,новостройка

Міністерство у справах ветеранів торік за чотирма програмами компенсації за житло ветеранам та членам їхніх родин виплатило кошти на поточні рахунки 2627 особам, з них 1254 – вже придбали житло.

Як повідомила міністерка у справах ветеранів України Юлія Лапутіна, йдеться про осіб:

  • з інвалідністю І-ІІ групи внаслідок АТО/ООС/заходи оборони та членів сімей загиблих (померлих) захисників і захисниць;
  • внутрішньо переміщених осіб з числа учасників бойових дій та осіб з інвалідністю ІІІ групи внаслідок АТО/ООС до 1 червня 2018 року;
  • осіб із інвалідністю І-ІІ групи з числа учасників бойових дій на території інших держав та членів сімей загиблих;
  • осіб з інвалідністю І-ІІ групи внаслідок участі в Революції Гідності та членів сімей загиблих.

Серед регіонів України найбільше компенсацій виплачено у місті Києві (407 особам) у Дніпропетровській області (334 особам), Київський (271 особі), Одеській (192 особам) та Донецькій області (174 особам).

Станом на початок поточного року найбільше осель придбано у Києві (249), Київській області (162), Дніпропетровській (110), Донецькій (89), Одеській (85).

У державному бюджеті на 2024 рік на забезпечення житлом ветеранів війни, членів родин загиблих захисників і захисниць закладено майже 5,75 млрд грн.

Автор: Галина Ялівець




  • О нас

    На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости недвижимости.