70% українців не вірять у ефективність петицій до Зеленського,

зеленський

Близько 70% українців не вважають дієвими петиції на сайті президента.

Про це свідчать результати соціологічного опитування, проведеного фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова, повідомляє рух "Чесно".

Згідно з результатами опитування, 31,3% опитаних оцінюють позитивно дієвість петицій на сайті президента, 22,2% – негативно, 20,8% – нейтрально, 25,7% – не відповіли на це запитання.

Найбільш позитивно петиції на адресу голови держави оцінюють мешканці південних (39,4%) та західних (36,5%) областей, менш позитивно до них ставляться у східних (28,5%) та центральних (27,1%) регіонах.

Негативно оцінюють дієвість петицій на сайті президента 26,2% респондентів зі сходу, 23,5% – центру, 21,3% – заходу, 12,8% – півдня.

Читайте також: Чоловіків не випускатимуть з України до кінця війни, – Зеленський відповів на петицію

При цьому кількість петицій на сайті президента зростає, за рік повномасштабної війни також зросла кількість петицій, які отримали максимально необхідні 25 тис. голосів. Підтримку президента здобули 19 петицій у 2021 році, у 2022 році їхня кількість зросла до 83.

Крім того, дані опитування свідчать, що 26,6% респондентів позитивно оцінюють дієвість місцевих петицій, водночас 26,2% українців вважають їх недієвими, 19,2% – оцінюють дієвість місцевих петицій нейтрально, а 28% українців не відповіли на запитання щодо ефективності таких петицій.

Опитування було проведено методом face-to-face, усього було опитано 2019 респондентів віком від 18 років у 22 областях та Києві.

Автор: Михайло Орлюк




  • О нас

    На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости недвижимости.