Приховала нерухомість на Київщині та в Росії: Екснардепці Королевській оновили підозру

королевская

Правоохоронці повідомили про зміну раніше повідомленої підозри колишній народній депутатці, яка не задекларувала земельні ділянки на Київщині та Росії.

Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Зазначається, що колишня депутатка у декларації за 2020 рік не вказала дві земельні ділянки в Обухівському районі (Київська область) загальною площею 0,829 га та вартістю понад 2,5 млн грн, а також житловий будинок та земельну ділянку, що розташовані в Московській області РФ вартістю майже 1,8 млн₴ Загальна сума незадекларованих об’єктів нерухомості становила понад 4,31 млн₴

"Проте у межах подальшого досудового розслідування встановлено, що вартість незадекларованого майна набагато більша, ніж встановлено спочатку, та становить понад 13 млн грн, що перевищує 4000 прожиткових мінімумів для працездатних осіб", – уточнили в САП. Тож, наразі дії екснардепки кваліфіковано за ч. 2 ст. 366-2 КК України.

Зважаючи на те, що колишня депутатка переховується від слідства, про зміну підозри їй повідомлено в порядку ст. 135, ст. 278 КПК України.

Розслідування цих фактів розпочато на підставі висновку НАЗК.

Правоохоронці не уточнюють імені депутатки, але за даними "Інтерфакс-Україна", йдеться про колишню народну депутатку від забороненої "Опозиційної платформи – за життя" Наталю Королевську.

Наприкінці лютого Верховна Рада проголосувала про припинення повноважень народних депутатів Наталії Королевської та її чоловіка Юрія Солода. За даними ЗМІ, вони втекли з України перед початком російського вторгнення і живуть у ОАЕ. У червні Королевську оголосили у розшук.

Автор: Юлiя Недашківська




  • О нас

    На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости недвижимости.