Прибуток "Ощадбанку" перевищив 9 мільярдів гривень

ощадбанк

Чистий прибуток державного "Ощадбанку" за підсумками роботи у січні-серпні поточного року зріс у чотири рази порівняно з аналогічним періодом 2022 року – з 2,3 млрд грн до більш ніж 9,4 млрд₴

Як повідомили у пресслужбі банку, у тому числі за серпень чистий прибуток фінустанови склав 1,2 млрд грн, передає Інтерфакс-Україна.

"На підсумковий фінансовий результат також вплинула переоцінка фінансових інструментів у портфелі цінних паперів: вона додала до загального прибутку близько 1,5 млрд грн", – уточнили в "Ощадбанку".

У держбанку відзначають покращення всіх ключових фінансових показників. Зокрема, чистий відсотковий дохід збільшився порівняно з показниками за 8 місяців 2022 року на 39% – до 12,1 млрд грн, чистий комісійний дохід – на 30%, до 4,4 млрд₴

Операційний прибуток склав 7,8 млрд грн, що більш ніж удвічі краще за показник за аналогічний період минулого року.

За даними банку, показник адекватності регулятивного капіталу фінустанови станом на 1 вересня цього року становив 18,48% за встановленого нормативу Національного банку України (НБУ) 10%.

Читайте також: В 11 разів більше, ніж торік: Прибуток українських банків зріс до рекордних 95 мільярдів

Як повідомлялося, державний "Ощадбанк" у 2022 році отримав чистий прибуток у розмірі 690 млн грн, що у 1,6 раза менше, ніж у 2021 році (1,1 млрд грн).

За даними НБУ, станом на 1 липня 2023 року "Ощадбанк" за розміром активів посідав 2 місце (324,74 млрд грн) серед 64 банків, що діють у країні, і перше – за кількістю відділень на території країни (1183).

Автор: Михайло Орлюк




  • О нас

    На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости недвижимости.