У Таджикистані допитують родичів обвинувачених у теракті в Росії

Журналісти чекають, коли підозрювані у нападі на «Крокус Сіті» з’являться в Басманному районному суді Москви, Росія, 24 березня 2024 року

У Таджикистані допитують родичів обвинувачених у справі про теракт у підмосковному «Крокус Сіті», повідомляє 26 березня таджицька служба Радіо Свобода (Радіо Озоді).

Родич підозрюваного Саідакрама Раджабалізода розповів журналістам, що після теракту на допит у Душанбе повезли матір Раджабалізода, його брата, дружину і двох дядьків. Родина живе в місті у Вахдат.

Також журналісти приїхали до будинку іншого обвинуваченого в Гіссарі – Шамсідіна Фарідуна. Один із його родичів, не представившись, повідомив, що «батьків, дружину і тещу Фарідуна також відвезли в Душанбе на допит». У будинку Мухаммадсобіра Файзова в Душанбе журналісти не виявили родичів обвинуваченого.

За даними джерела Радіо Озоді, до Таджикистану для допиту родичів обвинувачених прибула група російських слідчих. Офіційні структури обох країн нічого про це не повідомляли.

МВС Таджикистану поки що не надало інформації про затриманих у Москві громадян республіки, хоча 23 березня своїм повідомленням спростувало причетність трьох підозрюваних, імена яких відразу ж після події згадувалися в російських телеграм-каналах.

Басманний районний суд Москви 26 березня постановив взяти під варту Алішера Касимова, громадянина Росії, який народився в Киргизстані, звинувативши його в тому, що він здав квартиру чотирьом нападникам. Наразі під вартою перебувають восьмеро підозрюваних. Відомо, що російська поліція затримала 11 осіб.

Увечері 22 березня кілька осіб у камуфляжній формі в концертному залі стали стріляти з автоматів та підпалили будівлю. Внаслідок атаки загинули 137 людей, 182 зазнали поранень.

Слідчий комітет (СК) Росії порушив кримінальне провадження за статтею про теракт. Російські ЗМІ повідомляли, що після теракту нападникам вдалося втекти на автомобілі.

23 березня Слідчий комітет РФ повідомив, що «спецслужби та правоохоронні органи у Брянській області, неподалік кордону з Україною затримали чотирьох підозрюваних з-поміж осіб, які вчинили теракт у концертній залі «Крокус Сіті Хол». Повідомлялося, що в авто затриманих знайшли паспорти громадян Таджикистану.

ФСБ заявила, що нібито особи, які брали участь у теракті, «планували перейти російсько-український кордон» та «мали контакти на українській стороні». Згодом цю версію підтримав і президент РФ Володимир Путін.

У Міністерстві закордонних справ «категорично» відкинули звинувачення від російських офіційних осіб у начебто «причетності» України до стрілянини в концертній залі «Крокус Сіті Холл».

Про причетність до нападу на «Крокус Сіті» заявляла міжнародна терористична організація «Ісламська держава».

Форум




  • О нас

    На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости недвижимости.