ЄС до кінця березня передасть Україні половину з обіцяного мільйона снарядів

До кінця березня Україна отримає приблизно половину з 1 мільйона артилерійських боєприпасів, які обіцяли надати країни Євросоюзу.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на речника Єврокомісії із зовнішньополітичних питань Петера Стано

Пряма мова Стано: "До кінця березня це буде приблизно пів мільйона".

Деталі: Він зазначив, що цього року кількість переданих Україні боєприпасів має сягнути мільйона.

"Так, до кінця цього березня місяця ми не поставили мільйон снарядів. Але Україна отримає і більшяе мільйона, якщо орієнтуватися на вже наявні потужності та розміщені замовлення", – сказав Стано, зауваживши, що це на додачу до двосторонньої співпраці між Україною і країнами-членами.

Передісторія:

  • У січні профільний єврокомісар казав, що європейський ОПК зможе до кінця 2024 року виробити щонайменше 1,3 мільйона снарядів.
  • Минулого тижня Єврокомісія оголосила про виділення 500 млн євро європейським компаніям для нарощування потужностей з виробництва боєприпасів за схемою, яка дозволить збільшити поставки снарядів в Україну і поповнити запаси країн ЄС.
  • Цього понеділка міністри закордонних справ країн ЄС ухвалили остаточне рішення про виділення додаткових 5 млрд євро на військову підтримку України в рамках Європейського фонду миру.




  • О нас

    На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости недвижимости.